Cum Sa Compui Versuri

      Nu este greu sa compui versuri. Ai nevoie doar de un subiect bun si putina inspiratie. Iata cativa pasi simpli care te vor putea ajuta sa scrii cele mai frumoase versuri.
     
      1. Gaseste un subiect;

      Inspira-te din mediul inconjurator. Cauta lucruri care iti aduc aminte de ceva ce ar putea fi un subiect bun si logic pentru scrierea unor versuri. In general, versurile melodiilor se refera la iubire, despartiri, sentimente puternice.

      2. Inspira-te;
      Poti incerca sa te inspiri din versurile altor melodii celebre, sau din versurile cartilor cu poezii. Alege ceva care sa semene cu subiectul versurilor tale. Este important sa nu copiezi in totalitate versurile, ci doar sa folosesti unele cuvinte sau sa observi modul in care alti oameni scriu versurile.

      3. Noteaza tot ce iti trece prin minte;

      Un alt pas important este sa notezi tot ce iti trece prin minte. Nu conteaza daca ideile care iti trec prin cap nu au logica, pentru ca orice vers poate fii modificat ulterior si transformat in ceva logic, care sa sune mai bine.

      4. Modifica;

      Acum ca esti aproape de sfarsit, poti incerca sa modifici unele versuri care ti se pare ca nu suna foarte bine. Inlocuieste unele cuvinte care crezi tu ca nu isi au locul in versurile scrise de tine, sau poti schimba unele versuri in totalitate, pana ce ajungi la rezultatul care ti se pare ca suna cel mai bine.

      5. Reciteste versurile pe care le-ai scris;

      Dupa ce ai scris versurile, reciteste-le pentru a te asigura ca acestea suna bine. In acest mod poti auzi daca ai facut o eroare de exprimare sau daca 2 cuvinte nu rimeaza asa cum ar trebui.



      Sper ca acesti pasi iti sunt de folos si ca deja ai reusit sa scrii versurile unei melodii de succes. Asculta multa muzica si inspira-te de la alti artisti. Daca nu esti sigur de ce ai scris, poti arata versurile prietenilor sau familiei si sa ii intrebi ce parere au. Mult succes cu scrierea versurilor. Byee!

Comentarii